Vare sig du fastnar för det senaste
inom villavärmesystem eller brännaren
som det hela började med är du
i goda händer. Pellets, helt enkelt!

 

   
                       
   

Janfire: Först, störst, vackrast?

Trotjänare eller bäst i klassen?

   
   
Brännare som passar alla!
Bäst i klassen - Bekvämt!
   

 Janfire Flex-a2 .

"Trotjänaren" och"arbetshästen".

Ja, kärt barn har många namn. Flex-a är marknadens mest sålda brännare. Nu med en nyutvecklad och förbättrad elektronik som tar Flex-a in i 2010-talet.

Janfire Flex-a2 är brännaren för dig som önskar en extremt lättskött brännare med hög driftsäkerhet och lång livslängd till ett överkomligt pris.

 

OFTAST går det alldeles utmärkt att använda din gamla panna. Kontakta oss så reder vi ut begreppen.

Vissa påstår att en framåtriktad låga är bäst. Det stämmer förstås, på vissa pannor. Flex-a går lätt att anpassa. (Den heter ju Flex-a...)

Flex-a passar även på pannor som CTC 1100, Värmebaronen och Diom.

Dessutom kommer din Flex-a2 att passa i stort sett vilken panna som helst den dag du behöver byta.

 

Behöver du mer effekt?

Har du en större fastighet?

Janfire tillverkar fastighetsbrännare med effekt från 40kW upp till 1,2mW.

 

Janfire NH

Framtidens pelletsbrännare är redan här.

Helautomatisk & självrengörande. Med modulerande effektreglering som standard. Brännaren ställer själv in vilken uteffekt som är mest lämpligt beroende på hushållets effektbehov! Vid installationen ställer vi in det effektintervall som är lämpligt (t.ex. 9 - 18kW). Brännaren sköter resten - hela året om!

Färdig för montering på din befintliga panna.

 

Det är inga problem efter vår installation att byta pelletskvalitet. Du matar själv in den nya pelletsens värmevärde och volymvikt. Brännaren anpassar därefter samtliga effektlägen.

Har du funderat på att byta panna? Har du sett hur många pannor som kallas för "pelletspannor"?

Vill du ha en
RIKTIG PELLETSPANNA?

Då ska du titta närmare HÄR!
(Bilden öppnas i ett nytt fönster)

 

Oavsett hur man resonerar är Janfire Pelletspanna konstruerad för att ge dig maximal verkningsgrad årets alla dagar tack vare de stående konvektionsytorna som hålls rena med hängande spiraler. Du behöver bara dra i spaken en gång i veckan. Pannan är som ny invändigt!

 

Du som har behov av en smidig och i stort sett självskötande anläggning bör titta närmare på Janfire Duoflame. Utrustad med 2st Janfire NH, automatisk spaksotning, automatisk askurmatning och undertryckstryrd rökgasfläkt!

 

   
 

 

Har du tröttnat på att bära säckar med pellets? Har du 1.5m x 2.5m ledigt i pannrummet? Eller kanske 1.5m x 1.8m?

Låt Pellistore göra jobbet! Välj på 2 eller 3tons!

 

Så här kan det se ut när allt är nytt. Snyggt och lättskött!

   
 

   
 

Här ser du hur det fungerar!

     

 

 

 

 

 

 

 

En Pellistore tar oftast inte mer plats än den gamla oljetanken. Den är bara lite högre!

                   
 

Pellistore byggs på plats. Vi väljer ut en lämplig placering i samråd med dig så att du får ett så praktiskt placerat förråd som möjligt. Viktigt att tänka på är avståndet till där bulkbilen kan stå vid leverans och var det är mest lämpligt att leda ut returluften. (Returluften leds via ett 200mm rör eller slang utomhus där bulkbilschauffören ansluter en dammsäck så att du slipper dammet inomhus. Dammet häller du sedan över i soporna. -Klart!)

Det är i stort sett din arbetsinsats när det gäller pelletshantering. (Förutom att ringa pelletsleverantören förstås).

Pellistore fungerar så att en bottenskruv matar fram pellets till en utmatningskoppling. På utmatningskopplingen sitter en givare som ser till att det alltid finns pellets för transportskruven att hämta. (Det spelar ingen roll vilken pelletsbrännare du har så länge transportskruvens öppning placeras i utmatningskopplingen). När transportskruven tömmer utmatningskopplingen startar bottenskruven och fyller upp utmatningskopplingen igen. Så här fortsätter det helt av sig själv tills det börjar bli tomt i förrådet.

När din pellets börjar ta slut bildas en tomhet längs bottenskruven i din Pellistore. Det återstår nu ca 600kg pellets i en 3tons Pellistore. Givaren på utmatningslådan ser till att luftpumpen aktiveras varvid den pellets som har blivit kvar längs sidorna lyfts upp och faller ner i mitten av förrådet över bottenskruven.

Nu fortsätter din Pellistore att mata fram pellets till utmatningskopplingen tills det blir tomt över bottenskruven igen. Pumpen startar igen och proceduren upprepas. Du märker snart när det är lämpligt att beställa pellets. De flesta leverantörer har 14 dagars leveranstid.

Skulle ditt förråd tömmas innan du får nästa leverans öppnar du helt enkelt den blixtlåsförsedda öppningen ovanför utmatningskopplingen och fyller på med pellets från säckar. (Du har naturligtvis sparat en halv pall säckad pellets från tidigare??)

 

Hur är det nu med bulkpellets? Är det verkligen bra? Blir det inte mycket smulor? Blir det billigare?

Så här ligger det till: Pellets i bulk är generellt billigare per kg. Är din bulkanläggning bra, dvs inte kräver mer än 20m slang från bulkbilen och inte har mer än ett par böjar på vägen till ditt bulkförråd har du goda förutsättningar för att få ett bra bränsle i ditt förråd. Beställ sedan pellets från en leverantör som tillverkar bra pellets och levererar det från en bra bulkbil avsedd för pelletstransport. Det blir generellt sett lite mer smulor med bulkpellets, å andra sidan var det ju lite billigare. Det tar ut varandra.

Har du sedan en Pellistore som tar emot bränslet på ett skonsamt sätt, ja då är det bra med pellets på bulk. Att du slipper bära fler säckar behöver vi väl inte upplysa dig om.... Bulkförråd installerar man för att få det bekvämt! (Har du dessutom en Janfire NH-brännare och en Janfirepanna, då är det rena semestern!)

 

 
     

Har du svårt att få plats med en Pellistore i direkt anslutning till din pelletsbrännare eller kanske är din transportskruv för kort och går inte att förlänga?

Då kan du med Janfires flerskruvsystem på ett praktiskt och tillförlitligt sätt förflytta pellets från bulkförrådet till din pelletsbrännare.

   
     

Copyright © Pelletscenter Skåne 2010 www.eldamedpellets.nu Reservation för pris och sortimentsförändringar.