Janfire. Marknadens mest sålda brännare.

Janfire -Säkerheten själv!
 
 
 
 

Har du precis köpt ett hus där förra ägaren överlämnade valet av uppvärmning till dig? -Vi ber att få gratulera!

Har du funderat på att elda med pellets?

Kan det verkligen vara något för dig?

Frågan är om du vill göra något både för miljön OCH din plånbok?

Dagligen får vi frågor och påståenden av den här typen:

"Är det inte mycket jobb?" Självklart så finns det system som i stort sett sköter sig själv. Den nya NH-brännaren med modulerande effektreglering tillsammans med Janfirepannan och en Pellistore Pelletstank ger dig en behaglig tillvaro som pelletseldare.

"Sköter det sig själv?" Ja, det gör ju det! (Askan tömmer du, eller varför inte sotaren?... 2-3ggr/år)

Du kan också börja med din befintliga panna, installera en Janfire pelletsbrännare med ett mindre förråd, för att senare "byta upp dig" till en ny panna, och/eller en Pellistore Pelletstank. Med Janfires system målar du aldrig in dig i ett hörn. Du kan lugnt ta en sak i taget. Satsar du på brännaren Flex-a kan du dessutom vara säker på att den passar i vilken panna som helst som du sedan byter till.

"Jag har hört att det ryker en del..." Tyvärr så finns det en uppsjö pelletsbrännare på marknaden som överlåter doseringen av pelletsmängden till enklare och mindre tillförlitliga transportskruvar. Dessa måste också luta i 45 grader för att fungera någorlunda... Brännare av den här typen, tillsammans med brännare med interna doseringsskruvar som inte är korrekt installerade/justerade kan ge upphov till synlig rök. Sedan har vi alltid den "mänskliga faktorn..."

Låt ett Pelletsvärmeproffs installera och underhålla din Pelletsanläggning. PELLETSCENTER SKÅNE kan med hjälp av Janfire se till att du och din omgivning älskar att du eldar med pellets!

"Kan det ta eld, om man nu har pelletsförrådet i närheten av pannan?" Samma regler gäller för pannrum oavsett om du eldar med olja, ved eller pellets. Diskutera med oss/eller din sotarmästare för att utforma anläggningen på bästa sätt. Janfire och PELLETSCENTER SKÅNE sätter alltid säkerheten främst!

"Min sotare har sagt att jag måste ha rör i skorstenen om jag ska elda med pellets!" OM, sotarmästaren bedömer din skorsten att vara i behov av ett insatsrör behöver den ett nytt rör oavsett vilket bränsle du kommer att elda med i pannan. Däremot är det givet att med en pelletsbrännare av Janfires typ, med en kontrollerad luft-bränsleblandning i alla lägen är det möjligt att säkerställa en kontrollerad rökgastemperatur. Se bara till att du väljer ett rör med tillräcklig dimension. Fråga oss om råd!

"Pellets dammar ner pannrummet!" System där du själv fyller på pelletsförrådet med pellets från säckar lämnar precis så lite damm som du lyckas skaka ur säcken. (Dvs var varsam med säckarna). Har du en Pellistore Pelletstank där pellets blåses in i tanken behöver du inte vara orolig för damm. Säcken är tät. Dammet hamnar i dammsäcken via avluftningsröret som leds utomhus.

Självklart så ställer vi upp och svarar på dessa och alla andra funderingar som ni kan tänkas ha. Man bör ha i åtanke att det är skillnad på "pelletsbrännare" och PELLETSBRÄNNARE.

Dessutom så kommer vi alltid hem till er för att göra en korrekt bedömning av möjligheterna att installera pelletsvärme. Allt för att du ska få en så bra värmeanläggning som möjligt. Besöket inom Skåne är naturligtvis kostnadsfritt!

mvh

 

Bill & Per & Christian

 

P.S.

Har du frågor om pelletskvalitet?

Klicka här för svar! D.S.

 

 

     
     

 
Copyright © Pelletscenter Skåne 2010 www.eldamedpellets.nu Reservation för pris och sortimentsförändringar.