Janfire, sedan 14 år marknadens mest sålda brännare.

 
ROT-avdrag / Husavdrag!!
 
 
   
 
 

 

Nyheter angående ROT-avdraget.

Enligt en dom i Kammarrätten i Jönköping 2016-08-11 så är det numera tillåtet att reparera "sådana maskiner och inventarier som är fast monterade i bostaden och vars funktion är nödvändig för att förse bostaden med värme och vatten".

Service däremot omfattas inte av ROT-avdraget!!

Länk till PDF fil.

 

 

Pelletsvärme till Skånska hus! De nya reglerna för "ROT-avdraget / Husavdraget" började gälla 2016-01-01. Sannolikt kommer Rot-avdraget att vara kvar ett tag till.

Se till att du är på hugget när vi drar igång höstens satsning på pelletseldning.

PELLETSCENTER SKÅNE har suveräna lösningar både för dig som är en rutinerad pelletseldare och för dig som inte har kommit igång än.

Är det kanske dags att byta panna? Slå till nu och skaffa en riktigt lättskött pelletspanna! - Janfire Pelletspanna.

Är du nöjd med pannan du har, men tycker att du förtjänar ett bulkförråd? - Janfire Pellistore, 2 eller 3ton. Kräver så lite som 1,50 x 1,80m utrymme (2 tons).

Är du en rutinerad pelletseldare, som har kommit på att Janfire har en brännare som har en modulerande effektreglering som standard, rengör sig själv, och dessutom är oerhört snygg! - Janfire NH!

Du vet förstås att vi gör kostnadsfria hembesök i Skåne för att se till att du får den bästa lösningen som bara är möjlig. Självklart ser vi dessutom till att din anläggning får den bästa servicen.

"ROT-avdrag / husavdrag?" "Det verkar ju SÅ krångligt!" OK, det verkar vid första anblicken LITE rörigt. MEN, det är faktiskt inte så farligt.

Självklart så ställer vi upp och hjälper dig att hitta rätt i HUS/ROT-avdragsjungeln.

Så här går det till i korta drag:

Som vanligt får du en offert av oss gällande arbetet vi ska utföra i din fastighet. I offerten har vi specificerat material och arbetskostnaden. Vi gör då ett avdrag på halva arbetskostnaden (inkl. moms). Skattemyndigheten kräver att vi i offerten/ordern anger ägarens personnummer och fastighetens beteckning.

Förutsättningen är förstås att du står som ägare till fastigheten och att du inte redan har utnyttjat hela avdragsbeloppet. Kom ihåg att du måste räkna att betala in minst motsvarande belopp i preliminärskatt. (Mao kan du inte få högre skattereduktion än vad du betalar i skatt under året. OM du till Hus/ROT-avdraget utnyttjar ett högre belopp än vad du betalar in i skatt under året får du kvarskatt).

Är du/vi osäkra löser vi problemet genom att du begär en utskrift från skattemyndigheten för att få reda på hur stor del av avdraget som du redan har utnyttjat. (Vi kommer att lägga upp länken till detta när skattemyndigheten har fått den klar. Det blir ungefär som att begära att få ut ett personbevis).

Vi utför sedan arbetet i enlighet med offerten/ordern. När du har betalat för arbetet vänder vi oss till skattemyndigheten för att få ut den andra halvan av arbetskostnaden. Detta lär enligt uppgift ta ca 10 dagar.

Det maximala belopp som du kan göra avdrag på per år är 100 000kr. Det betyder att du kan få tillbaks 50 000kr per år. Är ni två som delar på ägandet fördubblas beloppet.

Tänk på att gå igenom vilka "ROT eller HUS-avdragstjänster" du har fått utfört eller planerar att få utfört under året så att du inte överskrider maxbeloppet.

Du som vill läsa lite mer sätta dig in i regelverket kan botanisera bland länkarna nedan. Givetvis står vi till tjänst om du har frågor.

 

Skatteverkets informationsida om HUS/ROT-avdrag:

http://www.skatteverket.se/skatter/husarbetenrot.4.2e56d4ba1202f95012080002966.html

 

Skatteverkets lista på tjänster som ingår/inte ingår i HUS/ROT-avdraget:

http://www.skatteverket.se/privat/skatter/fastigheterbostad/rotrutarbete/exempelparotarbete.106.7afdf8a313d3421e9a9256b.html

OBS! Det är inte möjligt att få ROT-avdrag på reparation eller service av pelletsbrännare eller panna! Se länken ovan!

Skatteverket genomför under 2014 en granskning på gjorda ROT-avdrag gjorda av företag inom värmepumpsbranschen. Kunder som har fått värmepumpar installerade där de "borde" ha förstått att arbetskostnaden var "orimligt stor" riskerar att få betala tillbaks en del av ROT-avdraget.

 

"Vem har rätt till HUS/ROT-avdrag": Klicka här!!!


(Alla externa länkar öppnas i nya fönster)

 

Kika in på "Just Nu!" för att se vår "HUS/ROT-avdragserbjudanden" så hörs vi snart.

mvh

 

Bill & Christian & Per

 

P.S.

Har du frågor om pelletskvalitet?

Klicka här för svar! D.S.

 

 

     
     

 
Copyright © Pelletscenter Skåne 2010 www.eldamedpellets.nu Reservation för pris och sortimentsförändringar.